Designa rabatter som är vackra under alla årstider

Trädgårdskurs 23 september 2023 kl 10 – 16

Drömmer du också om rabatter där det alltid finns något vackert att titta på och plocka till buketten? Det behövs både kunskap och planering  för att få rabatten att blomma under alla säsonger. 

Det är många aspekter att ta hänsyn till när drömrabatten ska bli verklighet och hålla över tid. Med inspiration från den engelska paradrabatten, så kallade ”Mixed Borders” samt ”Slow Flowers” – naturliga växtval utifrån plats och säsong, går vi igenom trädgårdsåret och hur du kan bygga upp en hållbar rabatt med hjälp av lökar, perenner, buskar och klätterväxter så att den har skönhetsvärden hela året och bjuder på blomning från februari tills frosten gör stjärnor av de sista blommorna.

I den här kursen  fördjupar vi oss inom design och växtkomposition, med färglära, former, växtkunskap, ståndorter, blomningstider, rabattens utformning och växternas placering. Principerna vi går igenom kan tillämpas på olika typer av trädgårdsanläggningar. Vi kommer också in på hur väl valda dekorationer kan fördjupa glädjen och skönheten i trädgården.

Teori inomhus och rundvandring i trädgården där vi studerar och reflekterar över kompositionerna i mina olika ”Mixed Borders”. Workbook att ta med hem. Kurslitteratur ”Känn Trädgården (min bok om trädgårdsgestaltning) ingår. Om du redan har boken kan du byta den mot en voucher på 10% rabatt på ett köp (plantskola, butik, kurs eller guidning), att nyttjas vid ett köptillfälle och under ett år.

Pris 1595:- inklusive lunch och go-fika. Moms ingår.

Anmälan och betalning senast den 15 september. För att alla deltagare ska få en optimal upplevelse har kursen endast 9 platser.

Vill du veta mer eller boka?
Kontakt >>

Praktisk information >>

Rabatten på den soliga sydsidan är en av de kompositioner vi studerar lite närmare under kursen. Den är uppbyggd enligt Mixed Border-principen, och blommar från mars till november. Den översta bilden bilden är från juli, och den undre visar blomningen i övergången mellan maj och juni.

I kursen får du massor av inspiration till hur du kan få in mer blomning och förlänga trädgårdssäsongen i din trädgård. Vill du få ytterligare rådgivning och coaching? Anlita mig som din egen Trädgårdscoach! >>