Komponera rabatter som är vackra under alla årstider

Trädgårdskurs 7 september 2024 kl 10 – 16

Drömmer du också om rabatter där säsongerna avlöser varandra och det alltid finns något vackert att plocka till buketten? Det behövs både kunskap och planering  för att få rabatten att blomma under alla säsonger. 

Innehåll
Trädgårdsåret med de sex säsongerna
Design och växtkomposition
Rundvandring i min trädgård, praktikexempel
Praktiskt arbete med din växtkompostition
Frågor och coaching
Digitalt kursmaterial och checklistor
Kurslitteratur Känn Trädgården alt. voucher
Lunch och fika

Under förmiddagen går vi igenom trädgårdsåret och hur du kan bygga upp en hållbar och varierad rabatt med hjälp av lökar, perenner, prydnadsgräs, buskar och klätterväxter så att den har skönhetsvärden hela året och bjuder på blomning från februari tills frosten gör adventstjärnor av de sista blommorna.

Design och växtkomposition 
Principerna vi går igenom utgår från det engelska begreppet ”Mixed Border” och kan tillämpas på trädgårdsanläggningar i sol, skugga, torrt eller vått. Rätt växt på rätt plats (ståndort) är grundläggande, liksom biologisk mångfald. Jag delar också med mig av mina bästa och vackraste kompositioner och hur jag förlänger säsongsintresset.

Efter lunchen gör vi en rundvandring i min trädgård där vi diskuterar och reflekterar över kompositionerna i mina olika ”Mixed Borders”. Vi jämför med med bilder från olika säsonger för att få en förståelse för designen och växtvalet i de olika årstiderna.

Därefter är det dags att gå in i värmen igen och du får möjlighet att arbeta praktiskt med dina idéer och komponera någon vald rabatt din trädgård. Arbetet sker i grupp eller enskilt, utifrån dina behov. Jag finns så klart tillgänglig för frågor och coaching, och det finns även möjlighet att stanna kvar i trädgården eller inomhus efter kurstid och på egen hand landa alla dina intryck eller ställa fler frågor.

Digitalt kursmaterial, checklistor och kurslitteratur Känn Trädgården (min bok om trädgårdsgestaltning) ingår. Om du redan har boken kan du byta den mot en voucher på 10% rabatt på ett köp (plantskola, butik, kurs eller guidning), att nyttjas vid ett köptillfälle och under ett år, eller välja en prisreducering med 200 kr på kursavgiften. Meddela vid bokningen.

Pris 1995:- inklusive lunch, dryck, fika, kursmaterial och bok. Moms ingår.

Vill du veta mer eller boka?
För att alla deltagare ska få en optimal upplevelse har kursen endast 9 platser.
Kontakt >>

Rabatten på den soliga sydsidan är uppbyggd enligt Mixed Border-principen, och blommar från mars till november. 

I kursen får du massor av inspiration till hur du kan få in mer blomning, förlänga trädgårdssäsongen och öka den biologiska mångfalden i din trädgård. Vill du få ytterligare rådgivning och coaching? Anlita mig som din egen Trädgårdscoach! >>

Vill du ge bort en kurs? Köp Känn Trädgårdens presentkort >>