Så väljer du växter för glädje och skönhet i höst- och vinterträdgården

Exklusiv guidning i Botaniska 14 oktober kl 13:00 – 15:00

Välj buskar och träd som bjuder på skönhet året runt. Här syns Benved Red Cascades med sina skyar av fröställningar i rött och orange.

Botaniska trädgårdens miljöer och växtsamlingar tar andan ur en under hösten och är en guldgruva att botanisera i för den som vill utveckla höst- och vintervärden i sin egen trädgård.

Buskar och träd är trädgårdens stöttepelare när det gäller att skapa rumslighet. Varför inte passa på att välja sådana som också ger stabilitet och skönhet under alla årstider? Men det finns så mycket mer som bidrar till en vacker och hållbar trädgård under den mörkare halvan av året, som till exempel prydnadsgräs, fröställningar, mossor och stenar.

Under två timmar guidar jag en mindre grupp i Botaniska, med inriktning på växtkomposition med buskar och träd som bas. Vi inleder med att diskutera höstens färger och former i Japandalen, där merparten av Botaniska samling av asiatiska träd och buskar finns. Vi utforskar den spännande Koreadalen och promenerar genom Klippträdgården, med spaning på vackra blad, stammar och fröställningar, vintergrönt och undersköna mossor. Beroende av i vilken grad hösten har anlänt kan vi titta på höstblommande lökar, prydnadsgräs och de mest senblommande perennerna. Under hela turen pekar jag på bra växtval för den egna trädgården och vad man bör tänka på när man väljer växter för höstglädje. Självklart kan du bolla dina tankar och frågor med mig under guidningen.

Ta gärna med dig dina skisser, frågor och trädgårdsdrömmar! Kanske vill du stanna kvar i Botaniska efter guidningen.

Pris 450 kr. Max 10 personer.

Vill du veta mer eller boka?
Sista anmälningsdag är den 7 oktober 2023. Vid anmälan får du information om betalning samt mötesplats.
Kontakt >>

Även i en perenn anläggning går det att hålla skönheten vid liv långt in på hösten.

Jag älskar hösten, som kommer med hög, klar luft, mindre måsten och mer tid att njuta. Jag väljer växter som ger skönhet och glädje, så att jag vill vara ute så mycket som möjligt då vi som bäst behöver det ljus som ges.