Komponera och arrangera med rosor

Workshop 1 juli 2023 kl 13 – 16

Häng med på en färgsprakande och doftande upplevelse tillsammans med alla mina rosor! I trädgården finns ett 30-tal olika slags rosor i alla höjder och bredder, och hundratals olika perenner att komponera med.

Rosor är trädgårdens primadonnor, och det är inte alltid så enkelt att få dem att stråla så där som vi drömmer om. Och sen när de blommat över eller remonterar mer sparsamt, vad ska man plantera ihop med rosorna för att det ska bli vackert och hållbart? Att välja rätt växtkompisar till rosor är lite av en konst. Vilka former passar rent estetiskt till vilken typ av rosbuske? Vad går att kombinera så att alla växter trivs och kan utvecklas optimalt på platsen?

I en inledande föreläsning går vi igenom rosgrupper, enkla beskärningsregler och skötsel  av rosor, med fokus på att få dem att trivas i din trädgård. Vi går också igenom grundläggande växtkomposition i rabatter och arrangemang utifrån form och färg. Därefter gör vi en rosvandring i min trädgård och studerar olika exempel på kompositioner för olika typer av rosor och deras olika växtsätt och former.

Merparten av eftermiddagen ägnas åt ditt eget kreativa arbete. Höjden av lyx är när du plockar* av trädgårdens rosor och gör ditt eget arrangemang ihop med perenner. Vill du göra ett maffigt arrangemang med de gammaldags rosorna som bas? Eller väljer du ett vildare tema med honungsrosorna och pimpinellerna? Eller lockas du av en mer ’petite’ bukett med ’The Fairy’? Det kommer bli en underbart kreativ eftermiddag oavsett, boostad med gofika, bubblande dryck och tilltugg. Arrangemanget (exkl vas) får du ta med hem!

*Självplock i trädgården sker efter att jag gått igenom vad och hur vi kan skörda.

Pris 1795:- inklusive kunskapskompendium och checklistor, visst arbetsmaterial, växter till ditt arrangemang, go-fika, bubblig dryck och tilltugg. Moms ingår.

Moschata-rosen ’Ghislaine de Feligonde’ bjuder på guldgula knoppar och ljuvligt doftande blommor från persika till creme. Jag har två stora buskar av denna fenomenala ros i trädgården.

Vill du veta mer eller boka?
Kontakt >>
Sista anmälnings- och betaldag är den 16 juni 2023. Max 6 deltagare i denna exklusiva workshop.

Praktisk information >>

I månadsskiftet juni/juli blommar de allra flesta rosor ymnigt och vi kan studera former, färger och växtsätt. Här är det moderna buskrosen ’Jaqueline du Pré’ med doftande, vita och enkla blommor som strålar.