Frågor och svar om Känn trädgårdens kurser

Här finns frågor och svar runt mina trädgårdskurser. Har du fler frågor, tveka inte att höra av dig! Kontakt >>

Var genomförs kurserna?
Kurserna genomförs i min egen trädgård i Askim strax utanför Göteborg. Adressen är Askims Jordhyttebacke 4, 436 45 Askim (Göteborg). Goda allmänna kommunikationer finns. Kommer du med bil finns parkering vid huset eller i närheten.

Vilka kläder och skor är lämpliga?
Vi håller till både inne och ute i trädgården. Ta med dig praktiska kläder efter väder, bekväma innekläder och stabila skor som är lätta att ta på och av.

Vad menas med tomtkarta?
En tomtkarta visar din trädgård med huset och eventuella andra byggnader. Den kan vanligtvis beställas från Lantmäteriet. Ta gärna med ett antal kopior så du kan spåna loss ordentligt under kursen.

Tomtkartan är ofta i skala 1:400. Skalan betyder att 1 cm på kartan är 400 cm (4 m) i verkligheten. Beroende av hur stor trädgård du har kan skala 1:100 eller 1:200 vara hanterbart. Se till att vädersträcket Norr finns markerat på kartan.

Vad ska tomtkartan användas till?
Kartan är bra att ha när du spånar på utveckling av din trädgård, till exempel nya planteringar och element för rumslighet. Den kan också användas som underlag till en så kallad situationsplan. På situationsplanen ritar du in (övergripande) var du vill placera exempelvis träd, häck, rabatt osv.

Använder vi dator på kurserna?
Nej, inte på så sätt att det är ett en del av kursens genomförande. Men om du har bilder på din bärbara dator som du vill använda dig av så ta gärna med den och laddare. Kanske du vill göra Mood Boards? Trådlöst wifi finns.

Blir det något att äta under dagen?
Absolut! Vi behöver både energi och mys under dagen, och det ingår alltid generöst med lunch, fika och dryck, anpassat till kursens längd och säsong. Eventuella allergier meddelar du vid anmälan.

Plockar vi material i trädgården?
Nej, inte i den meningen att vi skördar växter. Men i begränsat antal och utifrån kursens syfte och upplägg använder vi oss av material från trädgården och kanske den närliggande naturen. Att känna på växter, mäta färger och föra samman olika uttryck i provbuketter är en del av lärandet.

Funkar kursen för deltagare från hela landet?
Både teori och praktiska exempel är allmänt tillämpbara, men när vi pratar växtval utgår jag i huvudsak från sådant som går att odla i zon 1 och 2. Det mesta av det jag odlar är dock fullt härdigt, eftersom det är en del av min filosofi att bygga en hållbar trädgård.

Vilken typ av trädgårdsägare vänder sig kurserna till?
Alla som vill utveckla sin trädgård kommer att ha glädje av kurserna och workshopparna, oavsett om man är nybörjare eller mer erfaren, om trädgården är helt ny eller uppvuxen och designad sen tidigare. En trädgård, precis som en trädgårdsmänniska, är under ständig utveckling och alla kan behöva fylla på med kunskap och inspiration. När jag handleder utgår jag alltid från individen, och under föreläsningarna är precis alla frågor, stora som små, lika välkomna.

Är plantskolan öppen under kurserna?
Ja, den håller öppet för kursdeltagarna. Där finns bland annat växter i säsong, det mesta uppdrivet i min egen trädgård.

Hur anmäler jag mig?
Mejla till mig så får du snabbt besked om tillgänglig plats.
Kontakt >>

Hur bokar och betalar jag en kursplats?
Du bokar din plats till kursen genom att swisha din betalning till mig, senast två veckor före kursdatumet. Du får information om betalning i god tid före kursen. Bokningen är bindande men inte personlig – platsen kan överlåtas. När jag fått betalningen får du ett kvitto via mejlen. Om kursen inte genomförs erbjuds du en plats på nästa tillfälle, eller får pengarna tillbaka.

Går det att få en faktura?
Vill du ha faktura till ditt företag? Säg till innan bokning och betalning, så ordnar jag det.

Kan jag ångra mig?
Om du betalar långt i förväg för att säkra din plats på kursen så har du har 14 dagar ångerrätt fram till och med två veckor före kursdatumet. Därefter är betalningen bindande men inte personlig – platsen kan överlåtas till någon annan som du själv ordnar.

Vid avbokning fram till två veckor före kursstart återbetalas kursbeloppet minus 400 kr, vilket är min kostnad för den administrativa hanteringen.

Hur många är vi på en kurs?
För att varje deltagare ska få ut så mycket som möjligt är kurserna anpassade för mindre grupper, minst fyra deltagare och max 9.

Vad gäller runt Covid?
Jag håller mig uppdaterad vad gäller Covid-19. Om förutsättningarna förändras förbehåller jag mig rätten att flytta kursen till annan, mer lämplig tidpunkt. 

Vill du veta mer eller boka?
Kontakt >>

Om Camilla Danielsson >>