Trädgårdskurser

Unna dig en (eller flera!) trädgårdskurser som kombinerar lärande och upplevelse. Platsen är min egen trädgård i Askim strax utanför Göteborg. Du får utforska ditt trädgårdsintresse och vara kreativ, och kan direkt börja jobba med dina nya idéer när du kommer hem.

Kurser med öppna datum 2023

25 mars 2023 kl 10 – 14
Trädgårdsdesign och växtkomposition – skapa din drömträdgård>>

29 april 2023 kl 10 – 14
Hållbar och lättare trädgård – trädgårdsglädje på ett djupare plan>>

27 maj 2023 kl 10 – 16
Vacker och blommande trädgård i alla säsonger – Trädgård De Luxe>>

Vill du boka en egen kurs för ditt team eller kompisgäng? Mejla camilla@cloudclub.com för prospekt

Om mina kurser
Min ambition är att du ska uppleva en härlig och kreativ stund hos mig. Jag har satt ihop de kurser som jag själv skulle vilja gå! Att lära sig nya saker blir både roligare och bättre om miljön och stämningen är lustfylld, tillåtande och omtänksam. För att varje deltagare ska få ut så mycket som möjligt är kurserna anpassade för mindre grupper.

Teori och praktik, inne och ute
Mina kurser kombinerar teorigenomgångar och praktik på ett lättsamt sätt. Både teori och exempel är allmänt tillämpbara, men när vi pratar ståndort och växtval utgår jag i huvudsak från sådant som går att odla i zon 1 och 2. Det mesta av det jag odlar är dock fullt härdigt, eftersom det är en del av min filosofi att bygga en hållbar trädgård.

Teorigenomgångarna sker vanligtvis inomhus, i samtal och med bildspel. Vi diskuterar målbilder, olika utmaningar och möjligheter, delar erfarenheter och inspiration.

Under kursen går vi ut i trädgården, undersöker olika typer av anläggningar, samlar material, provar, analyserar och dokumenterar. Det här arbetet gör du ibland på egen hand, ibland i par, ibland i större grupp med mig som guide.

På slutet av dagen samlar du ihop dina anteckningar, skisser, växtlistor och idéer i en workbook, och vi gör en avslutande reflektion. Det finns möjlighet att stanna kvar i trädgården på eftermiddagen och på egen hand landa alla dina intryck.

Lunch, go-fika och glädje
En bra kurs bjuder även på god mat och dryck, tycker i alla fall jag. Därför ingår det alltid generöst med lunch, fika och dryck, anpassat till kursens längd och säsong.

Vill du veta mer?
Intresseanmälan kan skickas till camilla@cloudclub.com så får du ett program med utförlig information.

Om Camilla Danielsson >>

Bokning och betalning
Du bokar din plats till kursen genom att swisha din betalning till 123 038 07 33, senast två veckor före kursdatumet. Bokningen är bindande men inte personlig – platsen kan överlåtas. När jag fått betalningen får du ett kvitto via mejlen. Vill du ha faktura till ditt företag? Säg till innan bokning och betalning, så ordnar jag det.

För att kursen ska genomföras krävs minst sex deltagare och max 10. Om kursen inte genomförs återbetalas självklart hela beloppet.

IMG_2728

I närheten
Har du mer tid att spendera i Göteborg så missa inte Botaniska trädgården eller Trädgårdsföreningen. I Askim finns vacker natur med underbara strandängar som blommar vackert om våren och försommaren.

Bilden visar promenaden vid Marholmen, 10 minuter från min trädgård, tidigt i maj.

Marholmen