Trädgårdskurser

Känn Trädgårdens kurser och guidningar kombinerar inspiration, lärande och upplevelse, och passar dig som vill förstå och fördjupa dina kunskaper inom trädgårdsdesign och växtkomposition för att själv kunna fortsätta arbetet med att forma din egen drömträdgård. Du vill designa och utveckla din trädgård och känna den glädje det innebär, men utan att ta omvägarna via de vanligaste misstagen. Istället får du genom Camillas rika och långa erfarenhet en genväg till just din unika trädgård!

Med Camilla Danielsson som kursledare, guide och coach får du med dig kunskaper, inspiration och mallar som är anpassade till utvecklingen av en privat trädgård, och det finns alltid tid till dina frågor och idéer. Du får utforska ditt trädgårdsintresse och vara kreativ, och kan direkt börja jobba med dina nya idéer när du kommer hem.

Kurserna hålls i Känn trädgården i Askim, strax söder om Göteborg, och guidningarna sker i närliggande Botaniska trädgården.


KURSPAKET VÅREN 2025

Nu släpper jag platser till kursprogrammet våren 2025. Då intresset är stort så har jag utökat programmet med 3 kurstillfällen, för att kunna ge mer tid till er som medverkar. Kurserna har en röd tråd och utgör tillsammans en komplett genomgång av trädgårdsdesign och växtkomposition, från idé till hur man får trädgården att prunka av skönhet och glädje året runt. Respektive kurs kan också väljas fristående. Mer information kommer att uppdateras till respektive kurs, men anteckna redan nu datumen och hör av dig om du vill boka.

15 mars 2025: Trädgårdsidé och grunderna i trädgårdsdesign med fokus på rumslighet och struktur. Situationsplanering.

29 mars 2025: Välja rätt växter för hållbara rabatter i olika ståndorter. Rabattens placering. Design av en rabatt.

26 april 2025: Förläng skönheten över sex trädgårdssäsonger! Växtkomposition med färg och form.

Vid bokning av hela kurspaketet vid samma tillfälle är priset reducerat till 6490 kr inklusive moms. 1 kurs kostar 2490 kr.

Boka din plats så snart som möjligt, då antalet platser per kurs endast är 9 personer. Platsen är garanterad först efter betalning.
Mejla för mer information om hur du bokar och betalar.

Köp Känn Trädgårdens presentkort >>


KURSPROGRAM 2024

9 mars 2024 | Kurs i trädgårdsdesign – ”Planera och Designa”
Trädgårdsdesign och växtkomposition – skapa din drömträdgård>>

23 mars 2024 | Kurs i trädgårdsdesign – ”Komponera och Dekorera” – FULLTECKNAD
Extrainsatt kurs 7 september. Meddela ditt intresse, vid minst 5 personer kör vi!
Komponera rabatter som är vackra under alla årstider>>

27 april 2024 | Exklusiv guidning i Botaniska
Växtkomposition med lökar och vårblommande örter à la Botaniska>>

28 april 2024| Återträff hos Känn Trädgården för kursdeltagare
Coaching, rådgivning och trevligheter>>

18 augusti samt 1 september 2024 | Exklusiv guidning i Botaniska
Växtkomposition med perenner à la Botaniska >>

29 september 2024| Workshop i trädgårdsdesign – ”Planera”
Trädgårdens årshjul>>

Vill du boka en privat kurs för ditt team eller kompisgäng? Kontakta mig>>

Planera | Designa | Komponera | Dekorera
Mitt koncept utgår från fyra faser, vilka loopar som en cirkulär process. Oavsett var du påbörjar din trädgårdsresa så finns en väg framåt.

Hela årets program bygger på varandra som en serie, men varje del fungerar lika bra fristående för dig som vill fylla på med inspiration och kunskap inom ett specifikt område. Läs mer om varje del genom att klicka på länkarna i programmet ovan.

För att varje deltagare ska få ut så mycket som möjligt tar jag endast mindre grupper och det finns alltid utrymme för dina frågor och idéer i samtal och coaching.

KURSER hos mig i Askim: Teori och praktik, kursmaterial och eget arbete med coaching under en dag
Mina kurser kombinerar teorigenomgångar och praktik med coachning. Både teori och exempel är allmänt tillämpbara, men när vi pratar ståndort och växtval utgår jag i huvudsak från sådant som jag odlar i min egen trädgård eller som finns i Botaniska trädgården i Göteborg, zon 1 och 2. Det mesta av det jag odlar är dock fullt härdigt, eftersom det är en del av min filosofi att bygga en hållbar trädgård.

Teorigenomgångarna sker inomhus, i samtal och med bildspel som visar många olika exempel. Vi diskuterar målbilder, olika utmaningar och möjligheter, delar erfarenheter och inspiration. Vi går också ut i trädgården, undersöker olika typer av anläggningar, analyserar och dokumenterar, med mig som coach. I kursmaterialet finns även checklistor. Självklart blir det också go-fika, skratt och sköna samtal! Det finns möjlighet att stanna kvar i trädgården eller inomhus efter kurstid och på egen hand landa alla dina intryck eller ställa fler frågor.

GUIDNINGAR i Botaniska i Göteborg: Intensivt lärande och inspiration under ett par timmar.
I Botaniska trädgården i Göteborg kan njuta av trädgårdsanläggningar i världsklass, och fördjupa oss inom utvalda områden. Med mig som guide tittar vi på olika anläggningar, utforskar hur trädgårdsmästarna har tänkt och gjort och varför man gör på olika sätt. Jag visar olika praktiska exempel på design, komposition och växtval, samt hur man kan tänka för att anpassa det till mindre skala i en privat trädgård. Under guidningen finns gott om utrymme för dina frågor och funderingar.

Guidning i Botaniska_Kännträdgården_Camilla Danielsson

Så här säger tidigare kursdeltagare

”Mycket inspirerande och hands on!”

”En inspirerande dag som skapade många nya tankar och projekt i mitt huvud.”

”Din kurs var precis på pricken vad vi behövde för att formulera vår trädgårdsidé! Vi fortsatte hela helgen med helheten och har identifierat ett antal sittplatser. Nu ska vi se vad vi behöver komplettera med. Vi har skrivit ner vilken känsla vi vill ha, tack vare ditt konkreta ramverk och vägledning som gjorde allt så tydligt. TACK!”

”Tack för att du så generöst bjöd på din kunskap, trädgård och ditt hem! Jag kom hem full av beslutsamhet, sen började det snöa :-). Det var inte så dumt i och för sig, för då kunde jag rita upp lite idéer i snön! Mitt mål var att börja någonstans i år, och nu börjar jag formulera en idé om var.”

Om Camilla Danielsson >>

Bokning och betalning
Hör först av dig och stäm av att det finns plats. Efter bekräftelse om plats får du ett mejl med information om betalning, mötesplats och annat praktiskt. Du kan läsa mer om respektive kurs under varje länk, och om de allmänna villkoren här >>

Vill du veta mer eller boka?
Kontakt >>

IMG_2728

I närheten
Har du mer tid att spendera i Göteborg så tipsar jag dig gärna om andra sevärdheter med trädgårdsanknytning. I Askim, alldeles nära mig, finns också vacker natur med underbara strandängar som blommar vackert om våren och försommaren.

Marholmen

Strandängar vid Marholmen, 10 minuter från min trädgård, tidigt i maj.