Trädgårdskurser

Mina trädgårdskurser och guidningar kombinerar inspiration, lärande och upplevelse. Du får alltid med dig något som du kan använda i din egen trädgård, och det finns alltid tid till dina frågor och idéer. Du får utforska ditt trädgårdsintresse och vara kreativ, och kan direkt börja jobba med dina nya idéer när du kommer hem.

Kurserna hålls i min egen trädgård i Askim och guidningarna sker i närliggande Botaniska trädgården.


PROGRAM 2023

23 september 2023 | Kurs i trädgårdsdesign – ”Komponera och Dekorera”
Designa rabatter som är vackra under alla årstider>>

14 oktober 2023 | Exklusiv guidning i Botaniska
Så väljer du växter för glädje och skönhet i höst- och vinterträdgården >>

26 november 2023| Kurs i trädgårdsdesign – ”Planera”
Skapa ett årshjul för din bästa trädgård >>


PROGRAM 2024

9 mars 2024 | Kurs i trädgårdsdesign – ”Planera och Gestalta”
Trädgårdsdesign och växtkomposition – skapa din drömträdgård>>

23 mars 2024 | Kurs i trädgårdsdesign – ”Komponera och Dekorera”
Designa rabatter som är vackra under alla årstider>>

27 april 2024 | Exklusiv guidning i Botaniska
Så väljer du växter för glädje och skönhet i vår- och försommarträdgården
Mer info kommer inom kort

28 april 2024| Coaching och rådgivning, exklusivt för kursdeltagare
Återträff med tidigare kursdeltagare, för uppföljning av trädgårdsidéer, designplaner, problemlösning, pepp och trevligheter.
Mer info kommer inom kort

24 augusti 2024 | Exklusiv guidning i Botaniska
Växtkomposition med perenner à la Botaniska >>

12 oktober 2024 | Exklusiv guidning i Botaniska
Så väljer du växter för glädje och skönhet i höst- och vinterträdgården >>

24 november 2024| Kurs i trädgårdsdesign – ”Planera”
Skapa ett årshjul för din bästa trädgård >>

Vill du boka en egen kurs för ditt team eller kompisgäng? Kontakta mig>>

Planera | Gestalta | Komponera | Dekorera
Mitt koncept utgår från fyra faser, som inte alltid är linjära, men cirkulära. Oavsett var i cirkeln du påbörjar din trädgårdsresa så finns en väg framåt.

Hela årets program bygger på varandra som en serie och kan köpas som ett helt paket. Men varje del fungerar lika bra fristående, för dig som vill fylla på med inspiration och kunskap inom ett specifikt område. Läs mer om varje del genom att klicka på länkarna i programmet ovan.

För att varje deltagare ska få ut så mycket som möjligt tar jag endast mindre grupper och det finns alltid utrymme för dina frågor och idéer i samtal och coaching.

KURSER hos mig i Askim: Teori och praktik, workbook att ta med hem och eget arbete med coaching under en dag
Mina kurser kombinerar teorigenomgångar och praktik med coachning. Både teori och exempel är allmänt tillämpbara, men när vi pratar ståndort och växtval utgår jag i huvudsak från sådant som jag odlar i min egen trädgård eller som finns i Botaniska trädgården i Göteborg, zon 1 och 2. Det mesta av det jag odlar är dock fullt härdigt, eftersom det är en del av min filosofi att bygga en hållbar trädgård.

Teorigenomgångarna sker inomhus, i samtal och med bildspel som visar många olika exempel. Vi diskuterar målbilder, olika utmaningar och möjligheter, delar erfarenheter och inspiration. Vi går också ut i trädgården, undersöker olika typer av anläggningar, analyserar och dokumenterar, med mig som coach. I workbooken finns delar av kursmaterialet samt checklistor. Självklart blir det också go-fika, skratt och sköna samtal! Det finns möjlighet att stanna kvar i trädgården efter kurstid och på egen hand landa alla dina intryck.

GUIDNINGAR i Botaniska i Göteborg: Intensivt lärande, inspiration och coaching under ett par timmar.
I Botaniska trädgården i Göteborg kan vi fördjupa oss inom utvalda områden. Med mig som guide tittar vi på olika anläggningar, utforskar hur trädgårdsmästarna har tänkt och gjort och varför man gör på olika sätt. Jag visar på olika praktiska exempel till gestaltning, design och komposition och belyser olika växtval. Under guidningen finns gott om utrymme för dina frågor och funderingar.

Vill du veta mer eller boka?
Kontakt >>

Så här säger tidigare kursdeltagare

”Mycket inspirerande och hands on!”

”En inspirerande dag som skapade många nya tankar och projekt i mitt huvud.”

”Din kurs var precis på pricken vad vi behövde för att formulera vår trädgårdsidé! Vi fortsatte hela helgen med helheten och har identifierat ett antal sittplatser. Nu ska vi se vad vi behöver komplettera med. Vi har skrivit ner vilken känsla vi vill ha, tack vare ditt konkreta ramverk och vägledning som gjorde allt så tydligt. TACK!”

”Tack för att du så generöst bjöd på din kunskap, trädgård och ditt hem! Jag kom hem full av beslutsamhet, sen började det snöa :-). Det var inte så dumt i och för sig, för då kunde jag rita upp lite idéer i snön! Mitt mål var att börja någonstans i år, och nu börjar jag formulera en idé om var.”

Om Camilla Danielsson >>

Bokning och betalning
Hör först av dig och stäm av att det finns plats. Efter bekräftelse om plats får du ett mejl med information om betalning, mötesplats och annat praktiskt. Bokningen är bindande men inte personlig – platsen kan överlåtas. När jag fått betalningen får du en bekräftelse via mejlen. Vid för få deltagare förbehåller jag mig rätten att ställa in en kurs eller guidning. Då blir du erbjuden plats på nästa tillfälle, eller får pengarna tillbaka.

IMG_2728

I närheten
Har du mer tid att spendera i Göteborg så missa inte Trädgårdsföreningen! I Askim, alldeles nära mig, finns vacker natur med underbara strandängar som blommar vackert om våren och försommaren.

Bilden visar promenaden vid Marholmen, 10 minuter från min trädgård, tidigt i maj.

Marholmen