Trädgårdsdesign och växtkomposition – så skapar du din drömträdgård

Trädgårdskurs 9 mars 2024, kl 10-16

 


Vad behöver du veta för att kunna skapa din drömträdgård? Oavsett om du börjar från noll eller har tagit över en uppvuxen trädgård har du alla möjligheter att få den trädgård du vill ha. Och det börjar med en trädgårdsidé!

Vi går igenom grunderna i trädgårdsdesign och växtkomposition, som att skapa rumslighet, trivsel, färglära och välja rätt växt för rätt plats. Frågor alla ställer sig är hur min trädgård kan bli vackrare,  vilka prioriteringar behöver en göra? Och var ska en börja?

Teori inomhus och rundvandring i trädgården där vi diskuterar och reflekterar över hur olika val och prioriteringar ger olika effekt. Vi tittar på favoritväxter för alla lägen. Workbook att ta med hem. Kurslitteratur Känn Trädgården (min bok om trädgårdsgestaltning) ingår.

Anmälan och betalning senast den 20 februari. För att alla deltagare ska få en optimal upplevelse har kursen endast 9 platser.

Pris 1595:- inklusive lunch, dryck och go-fika. Moms ingår.

Vill du veta mer eller boka?
Kontakt >>

”Din kurs var precis på pricken vad vi behövde för att formulera vår trädgårdsidé! Vi fortsatte hela helgen med helheten och har identifierat ett antal sittplatser. Nu ska vi se vad vi behöver komplettera med. Vi har skrivit ner vilken känsla vi vill ha, tack vare ditt konkreta ramverk och vägledning som gjorde allt så tydligt. TACK!”

Praktisk information >>

I mars är trädgårdens struktur synlig, även om alla mina planteringar är täckta av tidiga vårlökar och spirande marktäckare. Här syns lammöra tillsammans med guldlök.

Vårträdgården glittrar i nyaste grönt och mängder av tulpaner och kaukasisk förgätmigej.

Här kan du läsa om vad som vägleder mig i min trädgård, min trädgårdsidé >>