Mitt Botaniska

Att vandra runt i Göteborgs botaniska trädgård är ett äventyr för den trädgårdsintresserade. Det finns så många olika miljöer och upplevelser att inspireras av året runt. Viljan att lära sig mer och prova nya växter hemma hos sig själv väcks och man kommer hem med lust och energi att utveckla sin egen trädgård. Att kunskap och skönhet går hand i hand, som man säger i Botaniska, känns helt naturligt.

Jag upptäckte Botaniska på allvar när jag  hade blivit med koloniträdgård och behövde inspiration. Sen dess är jag regelbunden besökare och genom livets olika utmaningar och nöjen har Botaniska haft olika mening för mig. I Känn trädgården berättar jag om de platser som särskilt har inspirerat mig i anläggandet av min egen trädgård.

Varför delar jag med mig av de här högst privata erfarenheterna? Svaret är enkelt. Jag vill att fler ska upptäcka vilken fantastisk plats och tillgång Botaniska är, vilken aldrig sinande källa till glädje och välbefinnande som finns där. Eller om du som jag redan är en flitig besökare kanske du bland mina tips kan upptäcka nya pärlor och äventyr.

Läs mer om mina guidningar i Botaniska >>

Stöd Botaniska genom medlemsskap i Botaniskas Vänner >>.


Göteborgs botaniska trädgård

Botaniska är med sina 175 hektar en av Europas största i sitt slag. Den odlade delen upptar ungefär 40 hektar och rymmer cirka 16 000 arter och kulturformer. Huvudman är Västra Götalandsregionen och uppdraget är att vara en plats för skönhetsupplevelser, rekreation, folkbildning och forskning. Förutom planteringar i världsklass och unik, vild natur finns också konst och historiska byggnader att njuta av.

pd-20155531

Perennträdgården i högsommarskrud.