Trädgårdscoachen

Vill du förverkliga din egen trädgårdsdröm?
Att utveckla sin trädgård är en stor glädje som inverkar positivt på hälsa och välbefinnande. Det är också en av få fritidssysselsättningar som verkligen gör nytta för miljön, och dessutom höjer värdet på din fastighet.

För vem passar Trädgårdscoachen?
Jag har kunder som är mycket kunniga inom trädgård, kanske har skapat både en och flera trädgårdar själv, och vill unna sig en erfaren rådgivare vid sidan om för att kunna se nya möjligheter. Jag har också fått uppdrag från helt oerfarna, som till exempel flyttat in i ett hus med en gammal trädgård och nu vill börja lära sig. Och alla däremellan. Trädgårdscoachen hjälper dig steg för steg, utifrån din målbild och i ditt tempo.

Kontakt >>

Kom igång – och kom vidare!
Jag hjälper dig att komma i gång eller komma vidare. Du kan jämföra tjänsten med en PT (personlig tränare) på gymmet. Jag vägleder dig att hitta din trädgårdsidé och målbild, inspirerar och peppar dig att nå dina mål, visar vilka metoder som fungerar och förmedlar kunskap på vägen.

Inspiration och rådgivning på plats i din trädgård, om till exempel komposition, design, ytmaterial- och växtval, färgsättning eller skötsel. Kanske har du idéer och bilder över hur du vill ha det i din trädgård? Eller har du ingen aning? Jag hjälper dig att hitta rätt bland alla val.

Inköp av växter
När du vet vad du vill ha i dina planteringar kan jag hjälpa till att köpa in dina önskeväxter. För buskar och träd samarbetar jag med en av Sveriges mest välsorterade garden centers. Perenner köper jag in lokalt från en välrenommerad plantskola med stort sortiment och sommarblommor kan jag beställa från en lokal odlare (sommarblommor i sorter beställs höst/vinter).

Behöver du hjälp med anläggning och skötsel kan jag rekommendera riktigt duktiga trädgårdsdesigners och trädgårdsmästare.

Hur går det till?
Jag kommer till din trädgård och vi pratar igenom dina funderingar och visioner, kanske tittar på inspirationsbilder, om du har samlat på dig sådana. Vi går runt tillsammans och jag kommer med förslag på förändringar, form och lämpliga växttyper och material som passar för platsen. Upp till ett år efter rådgivningen på plats har du möjlighet att ställa enklare frågor via chatt om sådant du stöter på när du väl sätter igång dina trädgårdsprojekt.

Inför mötet får du en checklista av mig, den är ett bra hjälpmedel för att komma fram till vad du har för visioner med trädgården. Checklistan mailar jag till dig inför mötet. Du antecknar  själv under mötets gång, det ingår ingen skiss eller sammanfattning.

Pris
Ett årsabonnemang med Trädgårdscoachen kostar 2800 kr inkl moms, och då ingår förberedande checklista, ett konsultationsbesök på ca två timmar på plats i din trädgård och möjlighet att ställa uppföljande frågor i 12 månader.

För många räcker en konsultation långt och andra vill ha ett återkommande tillfälle varje vår eller höst. Uppföljande besök kostar 1000 kr per timme (inkl moms).

Priserna gäller inom Göteborg med omnejd (ca 20 minuter resväg från Göteborgs centrum). Längre resväg debiteras 250 kr/halvtimme. Milersättning (38 kr inkl moms per mil) tillkommer. (Inom Göteborgs kommun tillkommer ingen milersättning).

Digital rådgivning via Teams eller Messenger videosamtal går också bra. Vi bokar ett digitalt möte och går igenom dina frågor och funderingar, tittar på dina bilder, film eller live. Digital rådgivning kostar 1000 kr per timme inkl moms. Förbered dig med bilder, frågor och önskningar så får du ut mycket värde ur en timmes rådgivning.

Betalning sker via Swish eller mot faktura 10 dagar betalningstid.

Tips för att få max av Trädgårdscoachen 🙂

  • Ta gärna fram en ritning över tomten, så kallad tomtkarta. En sådan brukar finnas med i köpehandlingarna för huset, eller kan beställas från kommunen. Den är ett bra underlag att anteckna på under mötets gång. Kanske vill du ha några kopior för olika idéer, som du sen kan jobba vidare med.
  • Tänk igenom vad du önskar av din trädgård, hur du och familjen vill använda den och hur mycket tid ni är beredda att satsa. Till din hjälp får du en checklista av mig innan mötet.
  • Plocka gärna fram bilder från tidningar eller böcker, på trädgårdar eller andra miljöer som du tycker är fina och ger dig inspiration.

Trädgårdsidén ger riktning och energi
Känner du att din trädgård är oinspirerande, rörig och behöver styras upp? Du köper fina växter och lägger ner massor av tid, ändå blir det inte så som du önskar och drömmer om? Då behöver du en trädgårdsidé att utgå ifrån. Helst din alldeles egen idé, som betyder något för dig. Du kan behöva hjälp att hitta och formulera den. En tydlig trädgårdsidé är en investering i dig själv och din trädgård.
Här berättar jag om min trädgårdsidé >>