Trädgårdscoachen

Vill du förverkliga din egen trädgårdsdröm?
Att utveckla sin trädgård är en stor glädje som inverkar positivt på hälsa och välbefinnande. Det är också en av få fritidssysselsättningar som verkligen gör nytta för miljön, och dessutom höjer värdet på din fastighet. Du kanske har idéer men inte vet vilka steg du skall ta? Är du ny i din trädgård och behöver hjälp att identifiera vilka växter där finns och se utvecklingspotentialen? Trädgårdscoachen hjälper dig steg för steg, utifrån din målbild och i ditt tempo.

Kontakt >>

Kom igång – och kom vidare!
Jag hjälper dig att komma i gång eller komma vidare. Du kan jämföra tjänsten med en PT (personlig tränare) på gymmet. Jag vägleder dig att hitta din trädgårdsidé och målbild, inspirerar och peppar dig att nå dina mål, visar vilka metoder som fungerar och förmedlar kunskap på vägen.

Inspiration och rådgivning på plats i din trädgård, om till exempel komposition, design, ytmaterial- och växtval, färgsättning eller skötsel. Kanske har du idéer och bilder över hur du vill ha det i din trädgård? Eller har du ingen aning? Jag hjälper dig att hitta rätt bland alla val.

Inköp av växter
När du vet vad du vill ha i dina planteringar kan jag hjälpa till att köpa in dina önskeväxter. För buskar och träd samarbetar jag med en av Sveriges mest välsorterade garden centers. Perenner köper jag in lokalt från en välrenommerad plantskola och sommarblommor kan jag beställa från en lokal odlare.

Hur går det till?
Jag kommer till din trädgård och vi pratar igenom dina funderingar och visioner, kanske tittar på inspirationsbilder, om du har samlat på dig sådana. Vi går runt tillsammans och jag kommer med förslag på förändringar, form och lämpliga växttyper och material som passar för platsen. Upp till ett halvår efter rådgivningen på plats har du möjlighet att ställa enklare frågor via chatt om sådant du stöter på när du väl sätter igång dina trädgårdsprojekt.

Inför mötet får du en checklista av mig, den är ett bra hjälpmedel för att komma fram till vad du har för visioner med trädgården. Checklistan mailar jag till dig inför mötet. Du antecknar  själv under mötets gång, det ingår ingen skiss eller sammanfattning.

Pris
Konsultationen tar ca 2 timmar och kostar 2800 kr inkl moms, därefter debiterar jag 1000 kr per timme (inkl moms). För många räcker en konsultation långt och andra vill ha ett återkommande tillfälle varje vår eller höst. Behöver du hjälp med anläggning och skötsel kan jag rekommendera riktigt duktiga trädgårdsdesigners och trädgårdsmästare.

Priserna gäller inom Göteborg med omnejd (ca 20 minuter resväg från Göteborgs centrum). Längre resväg debiteras 250 kr/halvtimme. Milersättning (35 kr inkl moms per mil) tillkommer. (Inom Göteborgs kommun tillkommer ingen milersättning).

Digital rådgivning via Teams eller Zoom går också bra. Vi bokar ett digitalt möte och går igenom dina frågor och funderingar, tittar på bilder eller live. Digital rådgivning kostar 1000 kr per timme. Förbered dig med bilder, frågor och önskningar så får du ut mycket värde ur en timmes rådgivning.

Betalning kan ske via Swish eller mot faktura.

Tips för att få max av Trädgårdscoachen 🙂

  • Ta gärna fram en ritning över tomten, så kallad tomtkarta. En sådan brukar finnas med i köpehandlingarna för huset, eller kan beställas från kommunen. Den är ett bra underlag att anteckna på under mötets gång. Kanske vill du ha några kopior för olika idéer, som du sen kan jobba vidare med.
  • Tänk igenom vad du önskar av din trädgård, hur du och familjen vill använda den och hur mycket tid ni är beredda att satsa. Till din hjälp får du en checklista av mig innan mötet.
  • Plocka gärna fram bilder från tidningar eller böcker, på trädgårdar eller andra miljöer som du tycker är fina och ger dig inspiration.

Trädgårdsidén ger riktning och energi
Känner du att din trädgård är oinspirerande, rörig och behöver styras upp? Du köper fina växter och lägger ner massor av tid, ändå blir det inte så som du önskar och drömmer om? Då behöver du en trädgårdsidé att utgå ifrån. Helst din alldeles egen idé, som betyder något för dig. Du kan behöva hjälp att hitta och formulera den. En tydlig trädgårdsidé är en investering i dig själv och din trädgård.
Här berättar jag om min trädgårdsidé >>