Konsultation och coaching

Vill du förverkliga din egen trädgårdsdröm?
Att utveckla sin trädgård är en stor glädje som inverkar positivt på hälsa och välbefinnande. Det är också en av få fritidssysselsättningar som verkligen gör nytta för miljön, och dessutom höjer värdet på din fastighet.

Jag kan hjälpa dig på vägen till DIN drömträdgård
Du kan anlita mig som rådgivare och bollplank inom gestaltning, design, växtval och skötsel, samt ”personal shopper” när du ska inhandla växter. Har du tagit över en gammal trädgård och vill lära känna den, kan jag hjälpa dig att inventera och identifiera vad som finns, vad som är värdefullt att behålla och vad som kan förändras för att bli så som du vill ha din trädgård.

Hur går det till?
Jag kommer till din trädgård och vi pratar igenom dina funderingar och frågor, kanske tittar på inspirationsbilder, om du har samlat på dig sådana. Vi går runt tillsammans och jag kommer med förslag på förändringar, form och lämpliga växttyper och material som passar för platsen. Du antecknar själv.

Om Camilla >>

Inköp av växter
Vid större inköp kan jag hjälpa till att köpa in dina önskeväxter. För buskar och träd samarbetar jag med en av Sveriges mest välsorterade garden centers. Perenner köper jag in lokalt från en välrenommerad plantskola med stort sortiment och sommarblommor kan jag beställa från en lokal odlare (sommarblommor i sorter beställs höst/vinter). Jag tar betalt för min tid.

Anläggning och skötsel
Behöver du hjälp med anläggning och skötsel kan jag rekommendera riktigt duktiga trädgårdsdesigners och trädgårdsmästare.

Styling och inredning
Vill du få tips och idéer till hur du kan inreda din trädgård? Att göra trädgården ombonad, välfungerande och vacker handlar inte enbart om växter, utan även möbler, belysning och dekorationer. Jag kan ge dig tips på hur entrén, altanen eller poolområdet kan utvecklas och samarbetar med bland andra Wikholm Form, Eld Garden, Affari och Two Faces.

Trädgårdscoachen DeLuxe
Ett årsabonnemang med Trädgårdscoachen kostar 3500 kr inkl moms, och då ingår förberedande checklista, ett konsultationsbesök på ca två timmar på plats i din trädgård och möjlighet att ställa uppföljande frågor i 12 månader.

Konsultation – enkelt och bra
Behöver du endast en enklare, men väl så inspirerande och givande konsultation, så kan du boka rådgivning på plats i din trädgård. Pris 1500 kr inkl moms för första timmen, därefter 850 kr/timme vid ett och samma tillfälle.

Priserna gäller inom Göteborg med omnejd (ca 20 minuter resväg från Göteborgs centrum). Längre resväg debiteras 250 kr/halvtimme. Milersättning (45 kr inkl moms per mil) tillkommer. (Inom Göteborgs kommun tillkommer ingen milersättning). Rut-avdrag gäller tyvärr inte för rådgivning eller designarbete, enligt Skatteverkets regler.

Digital rådgivning via Teams eller Messenger videosamtal går också bra. Vi bokar ett digitalt möte och går igenom dina frågor och funderingar, tittar på dina bilder, film eller live. Digital rådgivning kostar 850 kr per timme inkl moms. Förbered dig med bilder, frågor och önskningar så får du ut mycket värde ur en timmes rådgivning.

Kontakt >>

Betalning sker via Swish i förväg eller vid rådgivningstillfället.

Tips för din förberedelse

  • Ta gärna fram en ritning över tomten, så kallad tomtkarta. En sådan brukar finnas med i köpehandlingarna för huset, eller kan beställas från Lantmäteriet. Den är ett bra underlag att anteckna på under mötets gång. Kanske vill du ha några kopior för olika idéer, som du sen kan jobba vidare med.
  • Tänk igenom vad du önskar av din trädgård, hur du och familjen vill använda den och hur mycket tid ni är beredda att satsa på trädgårdsarbete. Finns det några särskilda områden som är problematiska eller otrivsamma? Vill du utveckla något specialintresse i trädgården?
  • Plocka gärna fram bilder från tidningar eller böcker, på trädgårdar eller andra miljöer som du tycker är fina och ger dig inspiration. Det kan vara en trädgårdsstil, önskeväxter, färger eller former som tilltalar dig. Kanske har du gjort en Mood Board som visar vilken känsla du vill ha i trädården?
  • Mejla bilder och dina tankar, önskemål och frågor senast en vecka före mitt besök hos dig, så kan jag vara förberedd och du får ut mesta nytta av konsultationen.

Trädgårdsidén ger riktning och energi
Känner du att din trädgård är oinspirerande, rörig och behöver styras upp? Du köper fina växter och lägger ner massor av tid, ändå blir det inte så som du önskar och drömmer om? Då behöver du en trädgårdsidé att utgå ifrån. Helst din alldeles egen idé, som betyder något för dig. Du kan behöva hjälp att hitta och formulera den. En tydlig trädgårdsidé är en investering i dig själv och din trädgård.
Här berättar jag om min trädgårdsidé >>

Vill du hellre gå en kurs? Lära dig från början, eller få inspiration och ny kunskap tillsammans med andra? Här finns information om mina trädgårdskurser >>