Trädgårdsbutik

Jag vill erbjuda dig som besöker min trädgård en extra upplevelse av inspiration och skönhet, en möjlighet att ta med en bit av Känn trädgården hem till dig!

I butiken finns noga utvalda föremål för att skapa stämning och stimulera alla sinnen i din trädgård eller uterum. Sådant jag själv vill ha! Sortimentet är både nytt och vintage och varierar över säsong. I olika säsonger finns också ett litet sortiment av perenner från min egen trädgård.

För aktuellt sortiment och öppettider, följ mig på instagram >>

Sortimentet kommer att utvecklas med tiden, precis som en trädgård gör, och jag vill gärna höra vad du som besöker trädgården gillar och vill se mer av.

 

Öppettider

Butiken håller öppet när jag har öppen trädgård. Här finns information om datum och tider >>

Till bokade grupper öppnar jag självklart butiken om ni vill det. Här finns information om besök och paket >>

Har du vägarna förbi och vill handla en present? Göra säsongsfint i din egen trädgård? Kontakta mig så öppnar jag efter överenskommelse >>

OBS! Spontana besök utan överenskommelse är tyvärr inte möjligt. Butiken ligger inne i trädgården och kan bara bara nås genom grinden. Min hund är ofta ute i trädgården, även när ingen annan är hemma, och är inte så förtjust i spontanbesök.

Betalning

Endast betalning via Swish. Alla varor och växter som är till salu är prismärkta och det är inklusive moms.


Perenner från mina egna odlingar

Jag säljer sådana perenner som jag odlat länge och lärt känna väl. På plats i min trädgård kan du se hur växterna ser ut i olika kompositioner och krukarrangemang.

Många av dem är signaturer i mina olika planteringar, de bildar hållbara stommar till den andra växtligheten. Det är därför jag kan dela med mig av dem. Jag vet att de är härdiga och robusta, och i mina ögon bland de vackraste och mest användbara.

Jag krukar in i god, naturgödslad, ekologisk jord i återbrukade plastkrukor. Varje planta har ett välutvecklat rotsystem och kommer att ge dig en god tillväxt redan första säsongen. Störst är sortimentet i september, vilken också är en utmärkt tidpunkt för plantering.

Lökar

Lökar och knölar är viktiga komplement i alla mina planteringar från snödropparna i mars till sensommarens liljor. De som trivs sprider sig och därför kan jag dela med mig. Det är framförallt snödroppar, spansk klockhyacint och klotlök som jag säljer ”in the green”.

Om växtstorlek och priser

Flertalet av perennerna säljs som större exemplar, så kallade solitärperenner. Jag väljer att kruka in ”mer” växt i varje kruka så att du som köper får mer växtlighet och jag gör av med mindre plast och köpejord.

Växter med större rotsystem passar bra som solitärer både i rabatt och till krukor, då de snabbare fyller ut. Med ett större rotsystem kan du även dela växterna direkt hemma hos dig och få fler småplantor att plantera ut.

Genom att perennerna vuxit i mina naturliga planeringar får de med sig ett friskt och fungerande mikroliv i rotklumpen istället för enbart steril ”köpejord”.

Dekorationer och bruksföremål

Ett utvalt sortiment av bland annat marshallhållare och lyktor, kransformar, fat, vaser, urnor och växtstöd. Föremål som förskönar din trädgård och blir till smycken bland dina växtjuveler.

Frosttåliga terrakotta krukor, urnor och tassar

Kvalitetsterracotta som blir ditt vackraste och mest hållbara smycke i trädgården. Krukorna och urnorna från Medelhavskeramik är genom sin klassiska skönhet ett statement som aldrig blir pråligt eller fel. De åldras med behag och upplevs som mer värdefulla över tid.

Dessa pjäser kan dessutom stå ute hela året. Med rätt förberedelser kan du till och med ha dem planterade året runt, och slipper tömma eller bära in de rätt tunga föremålen inför vintern. Med granris och marschaller dressar du dem till vinterns vackraste arrangemang i din trädgård.

Under 2021 har jag ett begränsat sortiment för att kunna undersöka vad det finns för intresse bland mina besökare. Jag tar upp beställningar och kommer att utveckla sortimentet längre fram. Berätta gärna vad du har för önskningar gällande terrakotta i din trädgård.

Vintage

Utvalda prydnadsföremål som förskönar både inne och ute. Sortimentet varierar över tid och finns bara i ett exemplar av varje. Jag letar på loppisar och i andra butiker och köper in sådant som jag tycker om.

Min bok Känn trädgården

Boken gavs ut 2016 och blev nominerad till Årets Trädgårdsbok 2016.

Boken kostar 250 kr inkl moms. Köper du två böcker samtidigt kostar de 200 kr/st inkl moms.

Läs mer om boken här >>

 


Hitta hit >>

Följ mig på Instagram >>, där uppdaterar jag med aktuellt sortiment och öppettider.