Plantskola och butik

Plantskolan och butiken med utvalda trädgårdsdekorationer, inredning och egenodlade perenner och lökar ligger mitt i min prunkade trädgårdsoas.

Här finns mängder med tips som du kan ta med till din egen trädgård, samtidigt som du shoppar hållbart och njutbart. Läs mer om sortimentet nedan, eller gå direkt till aktuella öppettider >>

Jag väljer produkter från svenska varumärken, till exempel Eld Garden, Two Faces, Affari och Wiklund Form. Jag letar särskilt efter återvunna material med lång livslängd och som bara blir vackrare med tiden. Detta kompletterar jag med vintage och antikt i enstaka exemplar. Robusta och långlivade perenner från min egen, giftfria odling finns också, utifrån säsong.

Öppettider

Butiken och trädgården är öppen för besökare sista söndagen varje månad. Öppettider i juni (midsommar) och december (jul) annonseras när det närmar sig.

Här finns information om datum och tider >>

Håll utkik på instagram @kanntradgardenaskim och Facebook Känn trädgården för uppdaterad information och extra öppet dagar om vädret blir så där underbart 🙂

Vill du och din vänner ha butiken och trädgården alldeles för er själva? Boka privat shopping och trädgårdsinspo >>

Har du vägarna förbi och vill handla en present? Göra säsongsfint i din egen trädgård? Kontakta mig så öppnar jag efter överenskommelse >>

OBS! Spontana besök utan överenskommelse är tyvärr inte möjligt. Butiken ligger inne i trädgården och kan bara bara nås genom grinden. Min hund är ofta ute i trädgården, även när ingen annan är hemma.

Betalning

Endast betalning via Swish. Alla varor och växter som är till salu är prismärkta och det är inklusive moms.


Om sortimentet

Perenner från mina egna odlingar 

Jag säljer sådana perenner som jag själv odlat länge och lärt känna väl. På plats i min trädgård kan du se hur växterna ser ut i olika kompositioner och krukarrangemang. På våren har jag lökbonanza, redan i mars börjar det med ljuvliga snödroppar ”in the green”.

Många av de perenner jag säljer är signaturer i mina olika planteringar, de bildar hållbara stommar till den andra växtligheten. Det är därför jag kan dela med mig av dem. Jag vet att de är härdiga och robusta, och i mina ögon bland de vackraste och mest användbara.

Om växtstorlek och priser

Flertalet av perennerna säljs som större exemplar, så kallade solitärperenner. Jag väljer att kruka in ”mer” växt i varje kruka så att du som köper får mer växtlighet och jag gör av med mindre plast och köpejord.

Växter med större rotsystem passar bra som solitärer både i rabatt och till krukor, då de snabbare fyller ut. Med ett större rotsystem kan du även dela växterna direkt hemma hos dig och få fler småplantor att plantera ut, om du vill det.

Genom att perennerna vuxit i mina naturliga planeringar får de med sig ett friskt och fungerande mikroliv i rotklumpen istället för enbart steril ”köpejord”.

Dekorationer och bruksföremål

Marshallhållare och lyktor, kransformar, fågelbad, korgar, fat, vaser, urnor, krukor och växtstöd. Föremål med både funktion och skönhet som blir till smycken bland dina växtjuveler under lång tid. Själv gillar jag multifunktionella saker, som till exempel de vackra dekorationskloten som kan fungera även som växtstöd i en kruka och värmande marschallhållare på vintern. Eller hängampeln som kan hålla en hängande växt på sommaren och en bli en ljuslykta på vintern.

Ljuslykta för vintertid i trädgården

Vintage och antikt

Utvalda prydnadsföremål och ibland även möbler som förskönar både inne och ute. Sortimentet varierar över tid och finns bara i ett exemplar av varje. Den ultimata shoppingen, ur hållbarhetsperspektiv.

Frosttålig terrakotta 

Kvalitetsterracotta som blir ditt vackraste och mest hållbara smycke i trädgården. Krukorna och tassarna från Medelhavskeramik är genom sin klassiska skönhet ett statement som aldrig blir pråligt eller fel. De åldras med behag och upplevs som mer värdefulla över tid. Dessa pjäser tål ner till minus 25 grader och kan stå ute hela året

Min bok Känn trädgården

Boken gavs ut 2016 och blev nominerad till Årets Trädgårdsbok 2016.

Boken kostar 250 kr inkl moms. Köper du två böcker samtidigt kostar de 200 kr/st inkl moms.

Läs mer om boken här >>

Hitta hit >>

Följ mig på Instagram >>, där uppdaterar jag med aktuellt sortiment och öppettider.