Kurser

Vill du lära dig mer om växtval, komposition och trädgårdsdesign? Mina kurser (5 timmar inklusive lunch) kombinerar teori och praktik på ett lättsamt sätt och passar både nybörjare och mer erfarna.

Min ambition är att du ska få användbara kunskaper, prova dina idéer och få återkoppling på dem. Du kommer att hitta massor av ny inspiration till din egen trädgård eller gröna rum, som du tar med dig hem och omsätter direkt, eller skissar vidare på och genomför nästa säsong. Platsen är hemma hos mig i Askim, Göteborg, där vi har hela min trädgård till förfogande.

Under en mysig trädgårdslunch diskuterar vi deltagarnas olika utmaningar och möjligheter, och ger varandra återkoppling och inspiration. På slutet av dagen samlar du ihop dina skisser, växtlistor och idéer. Det finns möjlighet att stanna kvar i trädgården och på egen hand går runt och landa alla dina intryck och reflektioner.

Kurserna föreläggs till helgdagar kl 10-15, lunch ingår i priset. För att varje deltagare ska få ut så mycket som möjligt är kurserna anpassade för mindre grupper, med begränsat antal platser. 

Jag kommer att köra kurserna i april, juni och augusti 2023. Följ mig gärna på instagram @kanntradgardenaskim, så kommer du att se datumen när jag lägger ut dem.

ANMÄLAN: betalning via Swish = en plats. Betalningen är bindande men inte personlig.

PRIS PER KURS: 1495:- inklusive trädgårdslunch och min bok Känn Trädgården. Moms ingår.

VAR: Askims Jordhyttebacke 4, Askim (Göteborg)

 


Grunden: Gestaltning och växtkomposition

Vi går igenom grunderna i trädgårdsgestaltning och växtkomposition. Exempel och praktiska övningar. Biologisk mångfald  i trädgården, att gynna pollinatörer. Rundvandring i trädgården där vi diskuterar och reflekterar över hur olika val ger olika effekt. Checklistor och idéer att ta med hem.


Fortsättning: Hållbar och lättskött trädgård

Vi går igenom vad som utgör en hållbar och lättskött trädgård utifrån filosofin att arbeta med naturen istället för emot naturen. Platsens naturliga förutsättningar som vägledning för design och växtval utifrån ståndort. Skötselmetoder. Checklistor och idéer att ta med hem.


Fördjupning: Vacker och blommande trädgård för alla säsonger

Vi går igenom trädgårdsåret utifrån min idé om sex säsonger och vad som kännetecknar dem. Design och växtval för blomning och färg från mars till november. Vad behövs för att bygga upp och underhålla en långlivad plantering. Checklistor och idéer att ta med hem.


Kurserna genomförs i min egen trädgård i Askim. De kan köpas var för sig eller kombineras som en serie.

Kontakta mig för mer information och bokning >>

IMG_2728