Föredrag

Våren 2016 kom Camilla Danielssons bok Känn trädgården. Sen dess är Camilla en uppskattad föreläsare inom trädgård, bland annat på Bok och Bibliotek och Nordiska Trädgårdar.

img_5024

Vill du boka Camilla för föredrag, inspiration eller PR-event?

Kontakt >>

Föredragen kan anpassas till 60 eller 2 x 45 minuter.
Pris 4500 kr exklusive moms. Milersättning utanför Göteborg tillkommer med 45 kr/mil. Vid längre resväg tillkommer resekostnad.

FÖREDRAG: Så skapar du din vackraste trädgård med hållbara växtval och metoder

Föredraget och dess bilder utgår från Camillas egen trädgård med sex olika trädgårdsrum, var och ett med sitt färgtema, doft och stämning. I föredraget visas bilder från de olika trädgårdsrummen och deras kompositioner, hur de visuellt utvecklas från vårens första snödroppar till höstens färgsprakande löv och prydnadsgräs.

Det handlar om trädgård som idé och känsla, om relationen mellan människa och trädgård och hur trädgårdsidén inverkar på planteringarnas utformning och innehåll. Föredraget ger också grundläggande grepp inom gestaltning, med exempel och praktiska tips på hur man kan forma sin trädgård utan att vara proffs.

Hållbarhet går som en röd tråd genom hela föredraget, till exempel att väja växter utifrån ståndort så det har större chans att bli långlivade, att vårda jorden och inte slösa på vatten, men också att planera för en rimlig skötselnivå och för att pollinatörer ska trivas i trädgården.

I föredraget finns också kopplingen till Göteborgs Botaniska trädgård som inspirationskälla.

Ett föredrag med mycket bilder, igenkänning i trädgårdens glädjeämnen och utmaningar!

Om Camilla >>

Camilla Danielsson på dahliaängen Tjolöholms slott