Föredrag

Boka Camilla för föredrag till föreningen, företagseventet, nätverket eller kompisträffen. Föredragen bjuder på mycket inspiration och kunskap på ett lättsamt sätt med vackra bilder och igenkänning.

 

Känn Trädgården – trädgårdsdesign och växtkomposition med känslan som kompass

Camilla Danielsson har odlat sin trädgård i Askim strax söder om Göteborg sedan år 2000. Då tog hon över en förvuxen 60-talsträdgård, och satte ivrigt och oerfaret spaden i jorden dagen efter inflyttningen. Det blev starten på en livslång kärleksrelation till trädgård, och även en ny inriktning på karriären.

I trädgården, liksom i livet, hittar Camilla inspiration och energi i sin filosofi:
• Arbeta med naturen, inte emot
• Ta vara på det som finns nära
• Uppskatta alla dagar
• Se skönheten
• Känn glädjen

I föredraget får vi följa Camilla och hennes trädgård genom de sex olika trädgårdsrummens färger, former och dofter. Framför allt handlar det om glädje! Glädjen i att utvecklas ihop med sin trädgård, över tid. Om att skapa en levande trädgård att trivas och må bra i. Camillas tankar om hållbar trädgård vävs in i berättelsen.

I föredraget får vi också referenser till Botaniska trädgården i Göteborg, som är Camillas stora inspiration och samarbetspartner.

 

Så skapar du din drömträdgård – grunderna i trädgårdsdesign och växtkomposition

Föredraget är uppbyggt enligt samma modell som Camillas populära trädgårdskurser: Planera – Designa – Komponera – Dekorera. Fokus ligger på grundläggande kunskaper inom gestaltning och  trädgårdsdesign, växtval, färg och form, men beroende på publikens intresse och förkunskaper kan detta anpassas till en djupare nivå.

Hållbarhetprinciper för trädgårdsändamål går som en röd tråd genom hela föredraget, till exempel att väja växter utifrån ståndort så de har större chans att bli långlivade, att vårda jorden och inte slösa på vatten, men också att planera för en rimlig skötselnivå och för att pollinatörer ska trivas i trädgården. Om att skapa en levande trädgård, på ekologiska grunder, där människor och pollinatörer trivs.

Kontakt >>

Utveckla din trädgårdsverksamhet – passion, entreprenörskap och affär

Det här föredraget vänder sig till dig som är verksam inom trädgård på något sätt. Eller går i tankarna att starta upp verksamhet, med din trädgårdspassion som drivkraft. På ett pedagogiskt och inspirerande sätt delar jag med mig av min resa med Känn trädgården, som bland annat innefattar bokutgivning, bygga varumärke samt utveckla tjänster och erbjudanden.

Till vardags arbetar jag med affärsutveckling och marknadsföring, vilket löper som en röd tråd genom föredraget och knyter ihop trädgården som affärsidé. Jag har arbetat som lärare i Företagande och Entreprenörskap på Gunnebo Slotts trädgårdsmästarutbildning under sex år.

Föredraget kan bokas av till exempel föreningar, utbildningsanordnare eller andra aktörer i den gröna näringen. Passar både för den med startplaner och mer erfarna som behöver fylla på med kunskap och komma vidare med sin verksamhet.

Om Camilla >>

Camilla Danielsson på dahliaängen Tjolöholms slott

Föredragen är på ca 2 timmar, men kan anpassas vid behov. Vid intresse så stämmer vi av era förväntningar och önskemål.
Pris 6000 kr exklusive moms. Milersättning utanför Storgöteborg tillkommer med 45 kr/mil. Vid längre resväg tillkommer resekostnad.

Kontakt >>