Praktisera

Trädgårdspraktik där du får prova på ”allt”

Jag tar emot praktikanter från eftergymnasiala utbildningar, till exempel från yrkeshögskolan. Praktiken passar dig som vill få en bred praktik från en privat visningsträdgård med en liten plantskola och butik. Fördelen är att du under en komprimerad period får prova många olika sysslor och moment, det blir aldrig långtråkigt och du lär dig mycket.

Kanske vill du komplettera din praktik från olika ställen med några veckor i en mångsidig trädgård där du på egen hand får prova på alla olika moment du tränat dig på? Du får stort utrymme för ditt lärande med möjlighet att vara med och påverka. Du behöver känna dig bekväm med att arbeta självständigt och vara kommunikativ.

Som handledare bidrar jag med min drygt 20-åriga praktiska erfarenhet av att utveckla och sköta en innehållsrik trädgård där jag värnar skönhet och biologisk mångfald. Jag är en van handledare från olika typer av uppgifter, bland annat har jag varit lärare på Gunnebo Slotts trädgårdsmästarutbildning under sex år.

Vi utgår från mitt årshjul och planerar upplägg av praktiken tillsammans, beroende på vilken säsong praktiken infaller i. Jag introducerar dig i uppgifterna och du genomför dem på egen hand. Ibland arbetar vi tillsammans i trädgården.

Efter en uppgift går vi igenom resultat och jag ger feedback. Praktiken och handledningen sker utifrån ett schema som vi kommer överens om tillsammans.

Trädgården är en del av mitt hem. När du praktiserar hos mig får självklart använda mitt kök och badrum och det finns även möjligheter till måltids- och pausrum.

Kontakta mig för att få veta mer eller boka en intervju.

Trädgårdspraktik_Kännträdgården_CamillaDanielsson

Camilla gjorde praktik hos mig våren 2023, som en del av utbildningen på Hermods, till trädgårdsmästare. Hon har egen trädgård och lång erfarenhet av odling och växter redan innan hon sadlade om från läraryrket till trädgårdsmästare. Vi hade många och givande samtal om växtkomposition, skötsel och trädgård.

IMG_6251

Julia gjorde sin praktik hos mig under två veckor. Julia studerade till trädgårdsmästare i Umeå, och ville få möjlighet att göra sin praktik i en omväxlande trädgård lite mer söderut i Sverige. Hon arbetade med alla olika sysslor i trädgården, som beskärning, formklippning, rensning, underhåll av en befintlig anläggning och planering och anläggning av en helt ny rabatt.

IMG_6177

Nyfiken på vem jag är? Här kan du läsa mer om Camilla Danielsson >>