Praktisera

Praktikplatser 2021 är tillsatta. Välkommen åter 2022!

Jag tar emot praktikanter från eftergymnasiala utbildningar, till exempel från yrkeshögskolan. Praktiken passar dig som under ett par veckor vill få en bred praktik från en privat trädgård. Fördelen är att du får prova många olika sysslor och moment, det blir aldrig långtråkigt.

Kanske vill du komplettera din praktik från olika ställen med några veckor i en mångsidig trädgård där du på egen hand får prova på alla olika moment du tränat dig på? Du får stort utrymme för ditt lärande med mycket eget ansvar. Du behöver känna dig bekväm med att arbeta självständigt och vara kommunikativ.

Som handledare bidrar jag med min 20-åriga praktiska erfarenhet av att skapa och sköta en trädgård. Vi utgår från mitt årshjul och planerar upplägg av praktiken tillsammans. Jag introducerar dig i uppgifterna och går igenom resultat och ger feedback. Praktiken och handledningen sker utifrån ett schema som vi kommer överens om tillsammans.

Trädgården är en del av mitt hem. När du praktiserar hos mig får du använda mitt kök och badrum och det finns även möjligheter till eget omklädnings- och pausrum. Mejla mig gärna om du är nyfiken!

 

 

IMG_6251

2018 gjorde Julia sin praktik hos mig under två veckor. Julia studerade till trädgårdsmästare i Umeå, och ville få möjlighet att göra sin praktik i en omväxlande trädgård lite mer söderut i Sverige. Hon arbetade med alla olika sysslor i trädgården, som beskärning, formklippning, rensning, underhåll av en befintlig anläggning och planering och anläggning av en helt ny rabatt.

IMG_6177