Praktisera

Praktikmöjligheter 2023

Jag tar emot praktikanter från eftergymnasiala utbildningar, till exempel från yrkeshögskolan. Praktiken passar dig som vill få en bred praktik från en privat trädgård. Fördelen är att du under en komprimerad period får prova många olika sysslor och moment, det blir aldrig långtråkigt.

Kanske vill du komplettera din praktik från olika ställen med några veckor i en mångsidig trädgård där du på egen hand får prova på alla olika moment du tränat dig på? Du får stort utrymme för ditt lärande med mycket eget ansvar. Du behöver känna dig bekväm med att arbeta självständigt och vara kommunikativ.

Som handledare bidrar jag med min drygt 20-åriga praktiska erfarenhet av att skapa och sköta en innehållsrik trädgård. Jag är en van handledare från olika typer av uppgifter, bland annat har jag varit lärare på Gunnebo Slotts trädgårdsmästarutbildning (enstaka kurser) under sex år.

Vi utgår från mitt årshjul och planerar upplägg av praktiken tillsammans, beroende på vilken säsong praktiken infaller i. Jag introducerar dig i uppgifterna och du genomför dem på egen hand. Ibland kanske vi arbetar tillsammans i trädgården.

Efter en uppgift går vi igenom resultat och jag ger feedback. Praktiken och handledningen sker utifrån ett schema som vi kommer överens om tillsammans.

Trädgården är en del av mitt hem. När du praktiserar hos mig får självklart använda mitt kök och badrum och det finns även möjligheter till måltids- och pausrum. Mejla mig gärna om du är nyfiken!

IMG_6251

Julia gjorde sin praktik hos mig under två veckor. Julia studerade till trädgårdsmästare i Umeå, och ville få möjlighet att göra sin praktik i en omväxlande trädgård lite mer söderut i Sverige. Hon arbetade med alla olika sysslor i trädgården, som beskärning, formklippning, rensning, underhåll av en befintlig anläggning och planering och anläggning av en helt ny rabatt.

IMG_6177