Föredrag

Våren 2016 kom Camilla Danielssons bok Känn trädgården. Sen dess är Camilla en uppskattad föreläsare inom trädgård, bland annat på Bok och Bibliotek och Nordiska Trädgårdar.

img_5024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du boka Camilla för föredrag, inspiration eller PR-event går det bra att kontakta henne här >>

Eller ring 0709 – 855 033

Föredragen kan anpassas till 30, 60 eller 2 x 45 minuter.

Artikel i Lokaltidningen STO efter ett föredrag för Tjörns Trädgårdsförening >>

 

Känn trädgården – drömmen blir verklighet och resan däremellan

Camilla Danielsson berättar om vad som hände när hon började gräva i trädgården och hur förebilden Göteborgs Botaniska trädgård har påverkat formen och innehållet. Hennes trädgård har utifrån färgteman, dofter och stämningar utformats till sex trädgårdsrum, alla med sin egen särart. Det handlar om trädgård som idé och känsla, om relationen mellan människa och trädgård. Det blir också en del grundläggande grepp inom gestaltning, med exempel och praktiska tips på hur man kan forma sin trädgård utan att vara proffs.

”Det kanske inte blir precis som man tänkte – ofta blir det ännu bättre. Jag vill fästa fokus vid att skapandet är viktigare än resultatet. Då blir det vackert och meningsfullt.

 

Den ätbara prydnadsträdgården

Så maxar du rabatterna med njutbart för både öga och gom. Alla varken kan, vill, orkar eller hinner odla grönsaker på traditionellt sätt. I den ätbara prydnadsträdgården finns ett mer lättskött och hållbart alternativ, med massor av läckerheter att skörda när du vill – eller inte vill.

Paradisiska praktperenner

Alla kan skapa storslagna planteringar med hjälp av våra mest älskade trädgårdsväxter – perennerna. Med perenner kan man måla trädgården och skapa tydliga säsongsmarkörer, och vi bara älskar välfyllda och färgsprakande planteringar med blomning från mars till november. Här får vi veta hur det kan gå till!

Bildspelet nedan ger ett smakprov ur innehållet i Paradisiska praktperenner.

 

Färg och form i höstträdgården

Låt hösten bli din vackraste trädgårdstid! Det är nu vi njuter frukterna av den insamlade skörden – bokstavligt och bildligt – en tid av belöning och rörelse mot fullbordan. Låt hösten spela upp hela sitt innehållsrika register med färger och former. Rött, orange, gult, brunt, aprikos, rosa och crème… I det här föredraget visar Camilla hur hösten kan ha olika tema och vilka som är byggstenarna i en vacker höstträdgård.

Mesta möjliga vår

Så fort ljuset återvänder i februari vill vi ut i trädgården och titta till våra älsklingar. Först ut är snödroppar och vintergäck, medan luftrummet fylls av doftande kejsarolvon och trollhassel. Vi upplever vårens alla väsen med alla sinnen, törstande efter grönska och värme. I det här föredraget visar Camilla hur man får in så mycket vår som möjligt i trädgården och får den att vara länge med lökar, perenner, klematis, ormbunkar och tidigblommande buskar och träd.

 

 

FacebookDela med dig av detta